on-line

Eлектронски сусрет поводом Дана Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“

НЕДЕЉА 28.06.2020. 

 ВИДОВДАНСКА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА

ДОБРОДОШЛИЦА

 

Добро дошли на е-свечаност поводом обележавања Дана библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“, угледне институције и једног од значајних културних центара Златиборског округа. Библиотека „Љубиша Р. Ђенић“ је и ове године успешно обављала своју делатност.Пратећи савремене тенденције у библиотекарству, наша библиотека је део великог пројекта  „Виртуелне библиотеке Србије“. Ове године смо имали част да добијемо Плакету за најбољу виртуелну библиотеку.

WEB БИБЛИТЕКА 2020.

 

 

Важан део рада наше установе су програмске делатности јер тако једна установа живи и обезбеђује богат културни живот својој средини. Ми смо се потрудили да тих манифестација буде што више.Наставили смо да организујемо изложбе широм Србије на којима презентујемо знамените историјске личности и културну баштину нашег краја.

Наша библиотека је у 2019. години била веома успешна и на пољу издавачке делатности. У издању библиотеке изашле су три књиге...

Уз захвалнице,  ове године додељујемо  књигу „Неимари туризма златиборског“, аутора Милисава Р.Ђенића, која је изашла у издању библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“.

Добитници захвалница су:

Ирена Палечек Радмановић, академска сликарка из Београда

Јелена Митрашиновић, директорка Предшколске установе „Радост“ из Чајетине

Основна школа „Миливоје Боровић “ из Мачката

Милијана Никић, дугогодишња сарадница из Фото студиа Никић из Чајетине

Традиционално, Библиотека награђује свог највернијег читаоца. За 2019.годину, то је Момир Бендић са Златибора.

    

Честитамо свим добитницима на признањима и позивамо Вас да погледате виртуелну изложбу из уметничке колекције наше библиотеке.

 

Љиљана Ракић, библиотекар

ВИРТУАЛНА ГАЛЕРИЈА БИБЛИОТЕКЕ