WEB БИБЛИОТЕКА 2020 .

  
 
Управни одбор Интернет клуба, удружења интернет стваралаца Србије, на својој електронској седници 27.марта 2020.године, једногласно је донео одлуку да се прихвати предлог Одлуке, Комисије за унапређење и праћење Интернета у науци и култури мреже БИБЛИОТЕКЕ НАШЕГ ОКРУЖЕЊА:
На основу резултата у развоју наступа библиотеке на Интернету, унапређењу web апликације библиотеке http://www.bibliotekacajetina.org.rs/
и заживљавању у свакодневици глобалне и локалне заједнице INternetClub додељује БИБЛИОТЕЦИ „ЉУБИША Р.ЂЕНИЋ“ Чајетина
-ПЛАКЕТУ - WEB БИБЛИОТЕКА 2020.
Овогодишња плакета додељује као резултат континуитета и истрајности у примени интернет технологија у раду библиотеке и праћењу културног миљеа локалне заједнице од 2001. до данас. То је приступ глобалној мрежи у коме је библиотека средиште размене и креирања информација о културним дешавањима и садржајима једне средине на виртуалном простору. Значај овогодишње награде је у томе што ова библиотечка комуникација на интернету је постала поуздани извор информација и реално огледало активности једног субјекта културе и образовања у ширем смислу применом електронске комуникације.
Овај пример треба да послужи као пример многима, пре свега установама културе из средина које су веће само по територију и броју становника које својим деловањем покривају.
Интернет клуб у циљу развоја нациналног домена на Интернету уз ПЛАКЕТУ
WEB БИБЛИОТЕКА 2 0 2 0 .
додељу је  библиотеци годишњу регистрацију националног домена - библиотекачајетина.срб.
 
КОМИСИЈА ЈЕ РАДИЛА У САСТАВУ:
Мирко Марковић, библиотекар саветник, пред. У.О. Интернет клуба
др Адам Софронијевић, руководилац сектора научног развоја Интернет клуба
Драган Сајић, руководилац сектора за ТУРАЛ интернет технологије Интернет клуба
 
За Интернет клуб Љиг 27.03.2020